Lars Noréns «Dämonen», regi: Thomas Ostermeier. Schaubühne 2010. Foto: Thomas Turin

Reflexioner efter Noréns Demoner

Onlinesändningen av Thomas Ostermeiers iscensättning av Lars Noréns «Dämonen» («Demoner») ger anledning till reflexioner i två riktningar. Det är allom bekant (i Sverige) att Norén fick en nystart som dramatiker med Suzanne Ostens iscensättningar av «En fruktansvärd lycka» (1981) och «Underjordens leende» (1982) i Stockholms Stadsteaters regi. Men hur var hans tyska genombrott? Och vilket värde har en digitalisering?

Lars Noréns genombrott i tysk teaterdebatt kan med fördel förläggas till Theatertreffen i Berlin 1985. Dieter Giesings

Dämonen

Til Schaubühnes online-program; 

https://www.schaubuehne.de/de/start/index.html

 

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent