Ballettdansere i Krasnojarsk viser publikum at de er savnet. På plakaten står det: «Ingen som snakker i telefon under forestillingen».

Russisk teater under koronatiden

17. mars 2020 kom beskjeden om at alle teatrene i Russland skulle stenges ned. Det var ennå ingen som visste hvor alvorlig situasjonen rundt korona var, og hvor lenge begrensningene ville vare.

Bare en uke ut i nedstengningen begynte teatrene å la høre fra seg. Først ute var Krasnojarsk i Sibir. Ansatte på både Pusjkin dramateater og Opera- og balletthuset i byen bestemte seg for å vise publikum at de var savnet. Skuespillerne la blant annet ut bilder av seg selv på de tomme teatrene med plakater som «Ingen som krangler med garderobedama», «Ingen som tar bilde av lysekrona», «Ingen som kommer løpende inn etter at forestillingen har begynt», «Ingen som sovner i salen».  

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent