House of our Fathers, Mothers of Invention. Needcompany, MILL Brussel Foto: Emma Vanderput

Krisen i Belgien

I belgiska Flandern har pandemin påverkat kulturpolitiken, liksom att den paradoxalt har hjälpt till att skapa en medvenhet om vad inte minst scenkonst har för betydelse för samhället. Och det har inte skett utan skarpa protester. Intervjuer med den fria gruppen Needcompany och institutionen NTGent.

– Låt mig först av allt säga att Corona är en katastrof, meddelar Johan Penson från sitt kontor i Bryssel. Han är administrativ ledare för det internationellt välkända Needcompany. Det är ett av de äldsta turnerande belgiska kompanierna, ledd av en trio med konstnärer med regissören Jan Lauwers i spetsen. Han fortsätter:

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent