Teaterokkupanter foran Odéonteatret i Paris. Foto: NTB/ Scanpix

En meningsfylt teater-okkupasjon

Teater-okkupantene i Frankrike kjemper for en viktig politisk sak: «reformen av arbeidsledighetsloven», forklarer teatersjef på Black Box, Anne-Cécile Sibué-Birkeland. Ulikheten mellom freelancere og fast ansatte, er likevel mindre enn den er i Norge.

De franske teatrene som har vært stengt i flere omganger som en følge av Corona-epidemien, åpner igjen 19. mai. Og da blir det ikke plass til okkupantene lenger!

En mangesidig protest

4. mars i år ble det ærverdige Odéon-teatret i Paris inntatt av et femti-talls frivillige scenearbeidere – alt fra sceneteknikere til skuespillere, og teatret har vært okkupert siden. Landets største teatre fulgte etter,  okkupasjonen spredte seg, og i dag er det situasjonen for nærmere 100 teatre over hele landet.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent