Platonsk dialog som komedie

(Bergen): Når man setter opp en samtale mellom to mennesker fra 1981 som en teaterforestilling, og denne samtalen dreier seg om 1970-tallets teater og livsfilosofi, må dette settes i relasjon til vår samtid. Det ligger i teaterets logikk og legitimitet. I Det Vestnorske Teaterets teatervariant av filmen «My Dinner with André» fra 1981 gjøres dette gjennom komikk og i mindre grad med alvor.

I filmen, som forestillingen er basert på, møtes dramatikeren Wallace Shawn og regissøren André Gregory til en middag på en finere New York-restaurant. I filmen opptrer disse to i rollene som seg selv, hvilket bidrar til å utdype filmens teatrale og eksistensielle tema. Begge var kjente og erfarne aktører fra 70-tallets eksperimentelle teater i New York. Vi forstår at de er gamle venner og har samarbeidet for noen år tilbake, men at de har mistet kontakten. I filmen møtes de igjen, på initiativ fra André, til en restaurantmiddag.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent