Til venstre: generalen (Morten Faldaas). Bak til høyre Alex (Kim Falck), foran ham Polina (Maria Lingfors), i midten Blanche (Ulrikke Døvigen), bak til venstre Ahlfors (Matias Kuoppala), i «Spilleren» av Dostojevskij, regi: Tatu Hämäläinen. Rogaland Teater 2021. Foto Tommy Ellingsen

Spillegalskapens psykologi

(Stavanger): Fjodor Dostojevskij løfter ingen moralsk pekefinger mot personer som er besatt av spillegalskap. Det merkes når «Spilleren» oppføres på teaterscenen.

Nå kan man saktens få lyst til å skrike «kom deg ut av spillebulen, ta pengene dine, stikk hjem» til mennesker som bruker all sin tid og energi på pengespill. Men Dostojevskij visste av egen erfaring at rasjonelle tilrop er nytteløse overfor den som er fanget av spillegalskap. 

Spilleren

Av: Fjodor Dostojevskij

Regi: Tatu Hämäläinen

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent