Fra «Reich des Todes» (Theatertreffen 2021). Regi: Karin Beier. Foto: Arno Declair. 

Theatertreffen 2021– en digital festival med analoga referenser

Tyskspråkiga scener har under det gångna spelåret varit öppna under två korta perioder i sammanlagt cirka fyra månader. Nio av de tio iscensättningar som juryn stannat för inför årets festival hade analog premiär, vilken bevistades av någon/några i juryn, men sedan har arbetet, också på grund av de stängda gränserna, skett digitalt. Rent digitala produktioner har man beaktat, men av kvalitetsskäl inte stannat för.

Från årets Theatertreffen, det 58:e, som ägde rum från den 13 till den 24 maj 2021 minns många av oss särskilt ett återutsänt bandat föredrag från 1991 i serien Berliner Lektionen av Judith Malina (1926–2015). Tillsammans med maken Julian Beck (1925–85) ledde denna rabbindotter, född i Kiel men vid två års ålder emigrerad till USA, den legendariska The Living Theatre.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent