«Vastádus Eana – The Answer is Land». Festspillene i Nord-Norge 2021 på Harstad Kulturhus. Foto: Renate Jensen.

Festspillene i Nord-Norge 2021: Kulturelt mangfold på Nordkalotten

(Harstad): Teater og dans inspirert av samisk kultur og det etniske mangfoldet i nordområdene har hatt en sentral plass på Festspillene i Nord-Norge i år. «Vastádus Eana – The Answer is Land» og «Muohtadivggažat – Lyden av snø» er to sentrale forestillinger i årets program.

Åpningsscenen er en prolog hvor danserne står på kaia i Harstad med en storslagen utsikt mot sjøen og fjellene på andre siden. De har delt opp utendørsrommet med fargebånd og hver gruppe av publikum får en henvendelse fra en av danserne som fremfører solojoiker iført luer som karakteriserer opprinnelsen, samtidig som draktene for øvrig er mer nøytrale og stiliserte enn tradisjonell.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent