The Walk – et 8000 km langt vandreteater gjennom Europa

27. juli starter et av de mest ambisiøse offentlige kunstverkene som noen gang har blitt forsøkt avviklet. Den 3,5 meter høye dukken Little Amal legger ut på en vandring fra Gaziantep i Tyrkia til Manchester i England.

Amals vandring går fra den tyrkisk-syriske grensen, gjennom Tyrkia og fortsetter deretter oppover Hellas, Italia, Sveits, Frankrike og Belgia, før ferden etter planen skal avsluttes i England i begynnelsen av november 2021. Den åtte tusen kilometer lange vandringen er i seg selv ikke så unik - tusenvis av flyktninger har tilbakelagt liknende ruter gjennom Europa siden flyktningkrisen i 2015. Mange av dem har vært mindreårige, helt overlatt til seg selv. Denne reisen er imidlertid annerledes. Den skal foretas av en tre og en halv meter høy dukke laget av noen av verdens beste figurmakere.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent