Runar Hodne

Runar Hodne blir ny teatersjef på Oslo Nye Teater

Styret for Oslo Nye Teater har ansatt professor og regissør Runar Hodne (50) som ny teatersjef på Oslo Nye fra 1. januar 2023. Hodne overtar teatersjef-stillingen etter Kim Bjarke, som takker for seg etter ni år i sjefsstolen.

Runar Hodne har vært aktiv som scenekunstner i 20 år, og er godt kjent i det norske teatermiljøet. Han har iscenesatt 60 profesjonelle forestillinger ved ulike teaterinstitusjoner i Norge, Sverige og Danmark. Hodne var ansatt som husregissør ved Nationaltheatret fra 2005 - 2009 og har vært professor og leder for regilinjen ved Teaterhøgskolen/Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) siden 2016.

Et enstemmig ansettelsesutvalg endte med å innstille Runar Hodne som den foretrukne teatersjef-kandidaten, og et samlet styre sluttet seg til dette.

- Oslo Nye Teater har ansatt den nye teatersjefen som praktisk talt hele teatret ønsket seg, sier styreleder Jan Erik Knarbakk.

Det var 23 søkere til stillingen som teatersjef på Oslo Nye Teater. Utvelgelsen av den nye teatersjefen har skjedd ved at et bredt sammensatt utvalg med i alt et titalls ansatte og styrerepresentanter på teateret har vurdert søknadene og intervjuet kandidatene gjennom to grundige runder. 

- Mange meget gode kandidater søkte på teatersjefjobben på Oslo Nye. Det er vi svært glade for, sier styreleder Jan Erik Knarbakk. - Prosessen med å velge den rette har pågått siden mai. Den har ikke vært enkel med så mange kvalifiserte søkere, men den har vært preget av stort engasjement i hele teaterhuset. Vi er meget fornøyd med resultatet.

Runar Hodne er i dag ansatt som professor og utdanningsleder ved Den Danske Scenekunstskole (DDSKS) i København. 

(Pressemelding 27.10.2021)