Péter Inkei, er kulturpolitisk talsmann for opposisjonskoalisjonen i Ungarn. Foto: Lázár Todoroff.

En utfordring for Vesten

(Budapest): Valget i Ungarn søndag 3. april stiller alt på spissen – innenfor kulturen er ikke minst det frie feltet truet av reduserte ressurser. Det handler om kjernespørsmål innenfor kulturpolitikken, i landet som har størst kulturbudsjett i hele Europa. Vi har truffet opposisjonens kulturpolitiske rådgiver, Péter Inkei.

– De fleste meningsmålingene spår at den sittende regjeringen vil seire for fjerde gang – men det er ikke så rart, siden mediene er dominert av statlig propaganda. For eksempel, så spanderte den statlige fjernsynskanalen hittil bare 5 minutter på opposisjonens leder Péter Márki-Zay.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent