Liv Gulbrandsen i «Hold kjeft, det er Ibsen!». Foto: Jonas Falch Evensen

Nå burde bestemor være jævlig stolt av deg, Guldbrandsen!

Skarp og treffende stormer Liv Gulbrandsen Nationaltheatret med «Hold kjeft, det er Ibsen!» Hun tar oss med på en Ibsen-reise som egentlig er hele landets ferd. Og underveis ler vi så vi skratter.

Jeg har pynta meg litt. Jeg skal jo på premiere på Nationaltheatret. Det er vår og fredagsstemning. På scenen en sekstitallssofa med broderte puter og et lite teakbord med en masse rot. Folk skravler i vei mens vi fyller opp setene. Det er så vidt vi legger merke til at Guldbrandsen er kommet inn på scenen. Bustete hår, en litt gammelmodig kjole, tykke strømper og flate sko. Hun ser mest ut som om hun er gått feil der hun slentrer inn. Men hun lurer ikke oss. Hun blir tatt imot med brakende applaus.

Publikum i sin hule hånd

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent