Konferansen under PIT, fra venstre: Hege Knarvik Sande (debattleder og direktør i DTS), Morten Gjelten (direktør i NTO), Marianne Bilger (kunstnerisk programmerer og produsent ved Bærum Kulturhus/Dans Sørøst-Norge), Nina Hodneland (daglig leder i Norsk kulturhus) og Ådne Sekkelsten (daglig leder i Norsk Scenekunstbruk). Foto: Hans Eliassen

Å sette formidling under debatt: Mobilisering for mobilitet

Buresund & Bratten tok en snartur til Porsgrunn under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, som i årevis har blitt arrangert av Grenland Friteater; der kunststykket nettopp er å koble den lokale forankringen og det internasjonale blikket. Noe Grenland Friteater fikser med bravur!

Temaet som lokket oss til Porsgrunn var intensjonen om å drøfte ny politikk for norsk scenekunst. Konferansen tok utgangspunkt i rapporten «Mobilisering for mobilitet – formidling av fri scenekunst», av Ola K Berge fra Telemarksforskning og Ine Therese Berg fra NTNU. Rapporten slår fast at det er større formidlings potensiale for norsk fri scenekunst, og ser på hvordan forhold som finansiering av både kunstnerne og arena

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent