Christine Schevcenko og Calvin Royal III i The Swan Lake, American Ballet Theatre 2022. Foto: Rosalie O’Connor

Den mannlige Misty Copeland og mangfold i balletten

(New York): Calvin Royal III spiller hovedroller i Svanesjøen og Romeo and Juliet, og øker representasjonen i den amerikanske nasjonalballetten.

«If you are able, please stand as we play our National Anthem», er ikke en vanlig måte å begynne danseforestillinger på, men da American Ballet Theatre viste den gjeveste balletten av dem alle, Svanesjøen, på nasjonaldagen 4. juli, var det ikke overraskende. Da orkesteret spilte, sto flertallet avpublikum og sang med blanke øyne. Andre forble sittende, i det som kan kunne skyldes begrenset mobilitet, men som heller virket som protest.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent