Valborg Frøysnes forlenger med Kilden Teater

Teatersjef Valborg Frøysnes har takket ja til å forlenge sitt engasjement i Kilden Teater med nye fem år. Administrerende direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre, er begeistret.

- Dette er veldig gode nyheter for Kilden og for alle som er glad i teater. Det har skjedd mye positivt etter at Valborg Frøysnes startet arbeidet sitt som teatersjef i 2020. Sammen med gode kolleger har hun klart å markere Kilden Teater som stadig mer velrenommert på det norske teaterkartet. Det er motiverende for oss at stadig flere kunstnere fra den øverste hyllen i scenekunsten synes det er spennende å komme til oss for å jobbe, og at hennes program har høstet så gode kritikker, sier Furre.

Valborg Frøynes tok over som teatersjef i 2020. Hun er inne i sin tredje sesong i Kilden Teater, og selv om hennes nåværende kontrakt først utløper i desember 2024 har hun altså nå signert en forlengelse for ytterligere fem år.

Stolt teatersjef

Selv ønsker Valborg Frøysnes å bygge videre på grunnlaget som er lagt etter hennes oppstart i 2020. På spørsmål om hva hun er mest stolt over, trekker hun frem dyktige kolleger i Kilden teater og konserthus.

- Mest stolt er jeg av det vi har klart å få til sammen i Kilden. Det er utrolig mange dyktige folk her, og det skyhøye nivået på de som jobber inn mot teaterproduksjonene i Kilden er kanskje det jeg har blitt aller mest positivt overrasket over etter at jeg begynte i jobben, sier hun. 

Skuespiller Henrik Rafaelsen er fast ansatt i ensemblet i Kilden Teater, og startet sitt faste engasjement i Kilden Teater samtidig med Frøysnes. Han er glad for at sjefen fortsetter i jobben. 

Hun er den beste teatersjefen jeg har hatt

Henrik Rafaelsen

Avgjørende faktor

-  Valborg var en avgjørende faktor for at vi i det hele tatt skulle ta steget å flytte hjem til Kristiansand og jobbe her. Hun er den beste teatersjefen jeg har hatt. Hun er ambisiøs, med mange fine tanker om teater, og hun er veldig god med folkene rundt seg. At hun nå blir i fem år til, ser jeg på som en stor styrke for Kilden Teater. Det vil føre til kontinuitet, og at det er mulig å tenke langsiktig i arbeidet, sier Rafaelsen. 

(Pressemelding 19.09.2022)