Ensemblet med Svarer Anker Ousdal (t.v), Laila Goody, Elias Holmen Sørensen, Hanna Maria Grønnestad, Andreas Stoltenberg Granerud, Trond Espen Seim og Anne-Marit Jacobsen, i «Jordbærstedet». Regi: Johannes Holmen Dahl. Nationaltheatret 2023. Foto: Erika Hebbert

Jordbær og konfetti

I «Jordbærstedet» fortsetter Johannes Holmen Dahl og Nia Damerell å dyrke et sobert og minimalistisk visuelt formspråk, dessverre på bekostning av dramaturgisk og fortellerteknisk klarhet. Til tross for nydelige rolletolkninger lykkes ikke forestillingen i å ivareta hele den eksistensielle dybden i Bergmans drama.

Bergmans filmklassiker fra 1957 som her presenteres på scenen, som teater, handler om den 78-årige legen Isak Borg (Sverre Anker Ousdal)

Jordbærstedet

Tekst: Ingmar Bergman

Oversettelse: Arne Lygre

Musiker: Michael Krumins

Regissør: Johannes Holmen Dahl

Scenograf og kostymedesigner: Nia Damerell

Lysdesigner: Norunn Standal

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent