Premiereaktuell danser og koreograf Hooman Sharifi. Foto: Tale Hendnes

Kollektiv ofring; Intervju med Hooman Sharifi

«Det iranske regimet har ikke bare stjålet dansen fra folket sitt, men de har også stjålet det iranske uttrykket fra dansekunsten», sier Hooman Sharifi, kunstnerisk leder av Impure Company, som denne helgen viser forestillingen «Sacrifice While Lost in Salted Earth» på Dansens hus i Oslo. I dette intervjuet forteller Sharifi om hvordan det har vært å jobbe med en utøvergruppe der han selv mistet eneretten på det iranske, og hva han tenker om situasjonen som utfolder seg i Iran i dag.

– Ser du den svære hallen jeg står i? Og ser du alle de folka som er rundt meg? De kommer hit til denne hallen og så har de prøver – teaterfolk, dansefolk, folk med alle mulige rare prosjekter. Det er helt stappet med folk som jobber her og de kan komme og gå når de vil! Det er et veldig bra sted å være.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent