Yolada Correa og Lucari Celli i «Skins: Excerpts 1», koreografert av Georgie Roses. RAW på Nasjonalballetten 2023. Foto: Helena Byrt

Meningsfull kreativ dugnad

Nasjonalballettens RAW er en forestilling initiert av danserne selv, skapt på dugnad for å gi oppmerksomhet og penger til et veldedig formål og samtidig få hevet dansernes egen kompetanse. Vi får oppleve ti nyskapte og svært ulike koreografier. Det hele oser av skapervilje og utforskertrang. Noen prøver seg som koreografer for aller første gang og andre utforsker nye former og strukturer. Stor variasjon i stil og uttrykk, ypperlig danset av en stor gruppe dugnadsdansere fra Nasjonalballetten.

RAW er et fullstendig danserstyrt prosjekt initiert og ledet av solist Samantha Lynch, programheftet beskriver det som Nasjonalballettens frisone, et sted hvor danserne samarbeider om å realisere koreografiske ideer, produsere, designe, markedsføre og gjennomføre hele

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent