Sacrifice While Lost in Salted Earth, koreografi: Hooman Sharifi. Dansens Hus 2023. Foto: Arash a Nejad

Offerets pris, i sort og hvitt - og rødt: Det angår oss alle

I danseforestillingen «Sacrifice While Lost in Salted Earth» møter vi ni utøvere, inkludert den eminente musikeren Arash Moradi på Tanbur, et strengeinstrument fra Midtøsten. Alle har iransk bakgrunn og forestillingen er produsert av impure company ved den iransk-fødte, norske koreografen Hooman Sharifi. Med undertittelen «kollektiv ofring, et dødsritual» vekker forestillingen til live bilder, minner og historier som tar oss inn i et kaleidoskop av assosiasjoner og følelser. Forestillingen gir kjøtt og blod til kampen som våre iranske søstre og deres støttespillere står i.

I stillheten høres det ordløse: Inne i salen tar utøverne imot publikum. Enkeltvis tar de seg opp i amfiet for å introdusere seg selv og

Sacrifice While Lost in Salted Earth

Koreografi og lys: Hooman Sharifi

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent