Frode Bjorøy (Ingemar), Per Egil Aske (Ernst) og Kristian Berg Jåtten (John), i «Stillheten». Regi: Morten Borgersen, DNS 2023. Foto: DNS

Det usagde i støyen

(Bergen): «Stillheten» på Den Nationale Scene vitnar om eit grundig arbeid og har balansert det høglydte og det lågmælte med gode sceniske grep og skodespel.

Det finst stille familiar. Der medlemmene går og berer på kjensler i årevis før det ein dag smeller. Den dysfunksjonelle familien som portretterast i Lars Noréns Stillheten er langt i frå lydlaus, likevel er det som om noko alltid har vore usagd. Den Nationale Scene si oppsetting om gjengen på fire som klorar seg fast til familieinstitusjonen gir det usagte plass gjennom talande fysiske handlingar og detaljar. 

Fools and kings

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent