Ida Karoline Nordgård, Iver Innset, Mikael Pedersen Jakobsen og musikalsk leder Tore Bruvoll i heftig samspill som Pussycats. Regi: Petter Næss. HT 2023. Foto: Knut Åserud

Pop’n Roll på Hålogaland Teater

(Tromsø): Den elleville historien om Pussycats på Hålogaland Teater spiller friskt på pop’n roll, nostalgi, drømmer og lokalpatriotisme i en litt sprikende forestilling.

Tromsø-bandet Pussycats slo gjennom med som et stormkast med albumene Psst! Psst! og Mrr… Mrr.. i 1966 som Norges svar på The Beatles, og med den oppfinnsomme manageren Sten Ekroth som Skandinavias svar på Brian Epstein. Historiene, mytene og stuntene stod slettes ikke tilbake for musikken. Materialet om Pussycats er like rikt som LP-samlingen til en ihuga vinyl-fantast, og Petter Næss og HT-ensemblet spiller friskt på nostalgi, lengsler og lokalpatriotisme i en forstilling som favner vidt, og spriker litt.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent