Troels Kortegaard Ullerup, Sigurd Holmen le Dous, Jens Jørn Spottag, Hervé Toure, Magnus Haugaard, Emil Blak Olsen, Kristoffer Eriknauer, Alvin Olid Bursøe, Anton Hjejle, August Issac Carter och Jonathan Bergholdt i «Arven». Det kgl. teater 2023. Foto: Palle Steen ChristensenJørgensen

På spaning efter en nutida gaykultur

(Köpenhamn) Amerikanske Matthew Lopez succépjäs «The Inheritance» har kommit till Köpenhamn. Pjäsen skapar stark igenkänning för LGBT+-communityn, men tyngs ner av ordmassor i en mycket lång föreställning.

2018 hade Matthew Lopez stora episka pjäs The Inheritance urpremiär på Young Vic i London. Den gick vidare till

arven

Text: Matthew Lopez, översättning Niels Henning Krag Jensby

Regi: Thomas Bendixen

Scenografi, video, kostym: Palle Steen Christensen

Ljusdesign: Mathias Hersland

Ljuddesign: Mogens Laursen Hastrup

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent