Jo Saberniak (Philinte), Fabian Heidelberg Lunde (Oronte), Emma Caroline Deichmann (Arisoné) og Sunniva Du Mond Nordal (Céliminè) i «Misantropen», regi: Johannes Holmen Dahl. Trøndelag Teater 2023. Foto: Pernille Sandberg

Romantikken gjør meg sjuk

(Trondheim): På Trøndelag Teater har «Misantropen» förväntad effekt när det gäller underhållningen. Frågan är om man når hela vägen in till folks hjärtan med denna sedesskildrande och tidigt beteendevetenskapliga komedi om kärlekens oändliga sociala svårigheter.

Det skapas en närmast konstlad publik stämning när Emma Caroline Deichmann vevar igång framme på 

misantropen

av Jean Baptiste Poquelin Molière

Översättning: André Bjerke

Regi: Johannes Holmen Dahl

Scenografi och kostymdesign: Nia Damerell

Ljusdesign: Eivind Myren

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent