Regissør Alexander Mørk-Eidem under prøvene på «Flukt». Foto: Erika Hebbert

Evig kontroversiell?

—Det er litt tullete situasjoner, og det er veldig alvorlige situasjoner. Om hverandre. Det er det vi forsøker. Og det er det som er så interessant de siste dagene før premiere — at jeg ikke helt vet om vi får det til, sier Alexander Mørk-Eidem om premiereaktuelle «Flukt» av Mikhail Bulgakov på Nationaltheatret. Stykket ble stoppet av Stalin — men er det fremdeles kontroversielt?

Mikhail Bulgakov skrev om den russiske borgerkrigen fra de hvites ståsted. Flukt ble aldri oppført i forfatterens levetid, fordi det var «antisovjetisk». Når stykket oppføres på Nationaltheatret, er det muligens igjen kontroversielt, fordi den ukrainskfødte Bulgakov blir oppfattet som russiskvennlig. Ifølge regissør Alexander Mørk-Eidem har ikke hensikten vært å provosere. Tvert imot opplever han det som ekstremt ukomfortabelt.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent