Ragnhild Tysse, Seda Witt og Birgitte Larsen i «Jeg er Sylv», regi: Melanie Mederlind. Foto: Erika Hebbert

Sylvia er død, leve Sylvia

Det er liv og lek, kraftfull energi og fandenivoldskhet, med et alvorlig, mørkt alvor bak, i «Jeg er Sylv» på Amfiscenen på Nationaltheatret. Når dramatiker Cecilie Løveid møter den legendariske dikterdronninga Sylvia Plath blir det kruttsterkt. Melanie Mederlinds regi er fast og presis, og skuespillerne er strålende.

Amerikanske Sylvia Plath er kjent som en av sin tids største diktere. At hun tok livet av seg, bare 30 år gammel, er hun også svært kjent for. Det er nesten som om selvmordet hennes blir et mellomnavn: Sylvia Selvmord Plath. At hun også var gift med den berømte britiske poeten Ted Hughes farger fortellingen om livet og kunsten hennes. Den mest kjente av diktsamlingene hennes er Ariel som ble utgitt posthumt (i 1965). Diktene har en sjelden kraft i seg, mange av dem er mørke med dødsnærvær.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent