Teater Innlandet fortsetter satsingen på talenter

I september kommer to nye skuespillere til å bli innlemmet i teatrets ensemble, med TI Ung, et talentprogram innen scenekunst. Det er gjort mulig gjennom samarbeidet med Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark.

Tone Oline Knivsflå og Joachim Joachimsen er valgt ut blant de 145 søkerne, og skal de kommende to årene inngå i teatrets ensemble. De vil få mulighet til å videreutvikle seg i trygge rammer ved regionteatret, med faglig oppfølging gjennom en intern og ekstern mentorordning.

Tone Oline Knivsflå (27) fra Geiranger er nyutdannet fra Teaterhøgskolen (KHIO), og sier hun er sulten på arbeid og å lære mer. – Jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye kollegaer og teatret som et turnerende regionteater. Som for andre kunstnere er det største ønsket å få drive med lidenskapen på heltid, og det er fantastisk at jeg nå får anledning til det, sier Knivsflå.
Joachim Joachimsen (33) fra Stavanger gikk ut fra Teaterhøgskolen i 2022, og ser fram til de neste to årene gjennom talentprogrammet hos Teater Innlandet. – Etter tre intense år på skolen skal en bruke verktøyene og finne ut hva som fungerer. Nå får jeg en plass til å videreutvikle meg og lære av dyktige kollegaer. På meg virker Teater Innlandet som et innovativt teater med et fint miljø der alle jobber sammen om de forskjellige prosjektene, sier Joachimsen.

145 søknader til to plasser vitner om et svært trangt nåløye, og teatersjef Thorleif Linhave Bamle er glad for at Teater Innlandet er blitt et så attraktivt teater for unge skuespillere. – At noen av de fremste skuespillertalentene i Norge søker seg til Teater Innlandet gjør meg stolt, sier han. – Det var utrolig mange dyktige folk på søkerlista, og vi har nå plukket ut to meget sterke talenter, som i tillegg til å være dyktige synes det er attraktivt å flytte til Innlandet. Det vil høyne et allerede høyt kunstnerisk nivå i hele fylket, sier Linhave Bamle.

Kristin Vitsø Bjørnstad er leder for samfunn og gaver i Sparebankstiftelsen Hedmark. Hun mener dette er et viktig satsingsområde. - Kultur er et sentralt formål for Sparebankstiftelsen Hedmark. Denne talentsatsingen er et prosjekt hvor Stiftelsen er medfinansiør sammen med Talent Norge. Gjennom samarbeid sikrer vi gode talentutviklingsarenaer i vår region – noe som også er en viktig inspirasjon for bredden, sier Kristin Vitsø Bjørnstad.

TI Ung ble gjennomført første gang fra 2021 og ut 2022. Talentordningen er et samarbeid mellom Talent Norge, Sparebankstiftelsen Hedmark og Teater Innlandet. Målsettingen er å synliggjøre og løfte fram nasjonale talenter innen scenekunst, og la dem få tid til å utfolde seg gjennom veiledning og ekstra oppfølging. 

Teater Innlandet er Innlandet fylkes største kunstinstitusjon. Det er et turnerende teater med hovedsete i Hamar kulturhus. Repertoaret består av egenproduserte oppsetninger, co-produksjoner og gjestespill.

(Pressemelding 25.08.2023)