Dekan på Teaterhøgskolen Viktoria Meirik og rektor Marianne Skjulhaug, Kunsthøgskolen i Oslo.

Rektor på KHIO: Vi står ved en smertegrense

Kunsthøgskolen i Oslo planla i fjor ikke å ta inn studenter på teaterutdanningen på grunn av dårlig økonomi. Høyskolen har store økonomiske utfordringer med stadig reduserte tilskudd fra staten, høy husleie og mangel på lærere på grunn av ubesatte stillinger i flere fag. – Vi merker stor slitasje på de som jobber her, sier rektor Marianne Skjulhaug.

Det var før jul i fjor at Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) kom med den oppsiktsvekkende meldingen: Stans i opptaket til Teaterhøgskolen og salg av kunst-studentenes atelierbolig i Arcueil utenfor Paris. Skolen var i akutt krise da dyre strømregninger kom på toppen av en allerede sterkt presset økonomi.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent