Fosse ord for ord, Logen, Det Vestnorske Teatret, Bergen, med direkteoverføring på NRK. Foto: Grethe Melby

En teaterhendelse for historien

(Bergen): «Jon Fosse ord for ord» på Det Vestnorske Teateret var en teaterhendelse designet for fjernsynet og vår kollektive hukommelse. Heretter bør det bli rom for å leke enda mer med Fosses dramatikk.

Første gangen jeg så en oppsetning av et Fosse-stykke besto scenografien av en stor kulisse som forestilte hodeskallegrotten, der en tynn og skranglete Fantomet og en noe mer tykkfallen Guran, iført et gult bastskjørt bekymret seg for at noen kom til å komme. Oppsetningen fant sted 13. september 1996 og var en del av det syv dager lange prosjektet Fantomet og Guran spiller klassikere, et prosjekt drevet av billedkunstner Bjørn Kolbjørnsen og teaterinstruktør og dramaturg Morten Cranner

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent