Aristofanes (Joachim Joachimsen); Eryximakos (Anne Guri Tvedt); Faidros (Francisco Kalle Navarro) Agathon (Mari Amalie Hove i veggluken) og Sokrates (Tone Oline Knivsflå). Musiker Guro Skumsnes Moe sitter på huk i døren. «Drikkegildet», regi: Mari Kjelstadli. Teater Innlandet 20024. Foto: Lars Opstad

Kjærlighet dagen derpå

(Hamar): Kjærlighetens vesen er tema for Platons «Symposion». Som tekst har den overlevd i cirka 2400 år. Overføringen til teater utløser latter hos publikum, men det er ikke på grunn av teksten. Det sier mye om svakhetene ved Teater Innlandets «Drikkegildet».

«Når var sist du satte av en kveld til å lovprise Eros i lystig lag?» spør Teater Innlandet i sin markedsføring av forestillingen Drikkegildet. Og ja, hvem vil

Drikkegildet

Ganske fritt etter Platons Symposium

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent