Fra Åpningsseremonien i Bodø lørdag. Foto: Fredrik Stenbo

Norges kryeste by

(Bodø): Lørdag 3. februar ble Bodø offisielt åpnet som Europeisk kulturhovedstad. Samisk kultur får en stor og velfortjent plass dette året – det er virkelig gledelig. Og det skal bli mange kulturarrangementer av alle slag. Men Bodø – som ikke bare er europeisk kulturhovedstad, men også Nordlands hovedstad – har altså ikke sitt eget teater.

På åpningsdagen av året som Europeisk kulturhovedstad er det 17.mai-stemning i Bodø. Kulturhovedstadsflaggene med Bodø2024, vaier og vifter frisk i vinden og snøbygene. Bodø sentrum pleier ofte å være nokså folketomt, de fleste foretrekker å legge handleturen til City Nord som er kjøpesenteret litt utenfor sentrum. Mange av butikkene i sentrum har lagt ned og flytta dit. Og på City Nord har de gratis parkering. Men denne dagen, 3. februar og Europeisk kulturhovedstadsåpningsdag, er det fullt av folk i sentrum hele dagen. Det er god stemning, alle er glade.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent