Liv Bernhoft Osa i «Og verden forsvinner sikkert med meg», regi: Mari Kjeldstadli. Nationaltheatret, Torshov 2024. Foto. Erika Hebbert

Frustrationer på ålderns höst

Trots en välspelande kvartett med skådespelerskor i sina bästa år och goda intentioner når Sibylle Bergs text inte riktigt fram på Torshovteatret. Ändå finns en stor behållning i att den visar på en tradition av satir och aktivism som kanske särskilt nu är stark inom tyskspråkig teater.

En kvinna har utfört ett sprängdåd, och förlorat en arm och ett ben, och ligger därför på en intensivavdelning. Det är utgårngspunkten. Kvartetten Marika Enstad, Andrine Sæther, Marte Magnusdotter Solem och Liv Bernhoft

og verden forsvinner sikkert med meg

Av Sibylle Berg

Översättning: Elisabeth Beanca Halvorsen

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent