«Library of Gestures» koreografi av Janne-Camilla Lyser. dansens Hus 2024. Foto. Tale Hennes

Historiens sus

«Library of Gestures» bygger på en fascinasjon for fortidens forsøk på å systematisere gester som i vestlige kretser ble forbundet med dannet beherskelse av talekunsten. Resultatet er en sval, intrikat og elegant komposisjon fremført av et dyktig fellesskap av dansere og musikere. Men gitt det moralske prosjektet som ligger til grunn for de historiske kildene, har forestillingen et tilsvarende perspektiv på materialet sitt og sin egen samtid?

Det er lett å bli smittet av koreograf og forfatter Janne-Camilla Lysters intense interesse for bøkene Chironomia (1806) av Gilbert Austin, og A Manual of

Library of Gestures

Koreograf: Janne-Camilla Lyster

Musikk: Bjørnar Habbestad, Jennifer Torrence

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent