Isak Holmen Sørensen (Hofmiller), Emma Caroline Deichmann (Edith) og Ingunn Beate Strige Øyen (Kekesfalva). «De utålmodige av hjertet», regi: Jon Lockert Rohde. Trøndelag Teater 2024. Foto: Vegard Eggen

En fortelling med utålmodighet

(Trondheim:) Det er første gangen Stefan Zweigs «Ungeduld des Herzens» blir iscenesatt i Norge. «De utålmodige av hjertet» begynner bra, men finner seg ett toneleie og en rytme, og slutter brått før handlingen egentlig er ferdig.

Fortellingen om løytnant Anton Hofmillers sosiale uhell, da han byr en lam kvinne opp til dans, vokser seg stor og skjebnesvanger, og får vidtrekkende

De utålmodige av hjertet 

Av Stefan Zweig

Oversatt av Ursula Krogvig

Dramatisering og regi: Jon Lockert Rohde

Lysdesign: Daniel Takle Piel

Lydesign: Anders Schille

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent