Oslo Nye reddet, men får mindre penger å rutte med

Oslo bystyre bevilget denne uken de 30 millionene som Oslo Nye Teater trenger for å unngå konkurs.

Oslo bystyre bevilget denne uken de 30 millionene som Oslo Nye Teater trenger for å unngå konkurs. Hva det tradisjonsrike Oslo-teatret får av midler og dermed også hvilke muligheter de har, vil vi først få vite til høsten.

Torsdag presenterte byråd Anita Leirvik North (H) et notat for videre drift av teatret i et eiermøte. Saken skal behandles i bystyret den 28. august. I notatet understreker byråden at Oslo Nye Teater fortsatt skal være en profesjonell teaterinstitusjon. Samtidig ber hun teatret tydeliggjøre samfunnsoppdraget fremover. Høyrebyråden ber også teatret, som kommunen selv eier, om å utrede  videre driftsmodeller med et lavere tilskuddsnivå enn i 2024

– Med dagens melding fra byråd Anita Leirvik North er Oslo Nye Teater sikret grunnlag for videre drift, og det er den viktigste meldingen teateret kunne få i dag. Vi får mulighet til å arbeide videre med det omstillings- og utviklingsarbeidet som er i gang, sier teatersjef Runar Hodne til Norsk Shakespearetidsskrift. 

(Publisert 21.06.2024)