Skuespillsamfunnet ep.03

I 3. episode av Skuespillsamfunnet er Max Horkheimer og Theodor Adornos Kulturindustri utgangspunktet for samtalen mellom Kristofer Hivju og Espen Klouman Høiner. Samtalen tar for seg kulturindustriens altoppslukende kraft, skuespilleren som reklameplakat, russiske badguys og hvordan forholde seg til sjangerkrav og klisjéer. Blant annet. Skuespillsamfunnet er laget av Espen Klouman Høiner, i samarbeid med Norsk Shakespearetidsskrift. Musikkvignett av Camilla Vatne Barratt-Due. Støttet av stiftelsen Fritt Ord.

I podkastserien Skuespillsamfunnet inviterer Espen Klouman Høiner andre utøvende og skapende skuespillere til en uhøytidelig og undersøkende samtale om hva skuespillerkunsten egentlig er.

Tittelen på podkasten refererer til situasjonisten Guy Debords verk med samme navn, men vrir på selve betydningsinnholdet ved å skifte perspektiv.

Hver episode tar utgangspunkt i filosofiske og litterære verker som har hatt, og kanskje fremdeles har stor betydning for utviklingen av teatret og scenekunsten generelt, og skuespilleren spesielt.
 Skuespillsamfunnet er laget av Espen Klouman Høiner, i samarbeid med Norsk Shakespearetidsskrift. Musikkvignett av Camilla Vatne Barratt-Due. Støttet av stiftelsen Fritt Ord.

Emneord: