Tromsø Internasjonale Filmfestival

Tromsø Internasjonale Filmfestival er både en populær publikumsfestival, samt et viktig møtested for norsk og internasjonal filmbransje.  I 2017 arrangeres festivalen for 27. gang.

Målt i antall besøk er Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF): 

  1. Norges største filmfestival 
  2. Landsdelens største kulturarrangement.

Festivalen ble arrangert for første gang i 1991 med et totalt besøk på 5200. I 2016, i sitt tjuesjette år, hadde festivalen et totalt besøk på 60619.

Formål

  • Tromsø Internasjonale Filmfestival viser utfordrende kvalitetsfilm fra hele verden for et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum
  • Tromsø Internasjonale Filmfestival skal være det viktigste møtestedet for filmmiljøet i nordområdene, og fremme utvikling, rekruttering og kompetanseheving.
  • Festivalen skal skape engasjement i byen, og være et årlig høydepunkt for befolkning og næringsliv i Tromsø.

Utekino
TIFF arrangeres hvert år mot slutten av mørketida i Tromsø, dette gir unike muligheter for å vise film ute, også på ettermiddagen. TIFF viser film ute på torget i hjertet av Tromsø sentrum. Programmet varierer, men består ofte av et utvalg kort- og dokumentarfilmer fra festivalens Film fra Nord-program, samt spesialvisninger for barn og unge, og festivalens åpningsarrangement.