Dramatikeren Dominique Morisseau. Foto: Privat

Svart på hvitt: New York, 2016

«Vi trodde vi hadde gjort så store fremskritt at vi kalte oss 'post-racial'.» (Dominique Morrisseau, 2016.) Etter drapet på George Floyd går debatten høyt. Denne uka signerte 300 kunstnere oppropet «White American Theatre», som ble fulgt opp med intervjuer i The New York Times. Vi har hentet opp en serie intervjuer som Valborg Frøysnes gjorde med svarte scenekunstnere i New York i 2016. Et halvt år før Trump. Da var det vanskelig å få hvite i tale om rase.

«Why is the theatre audience so white here in New York City? Or at least that is my impression.» Anmelderen fra New York Times flakker med blikket og jeg merker at jeg kanskje burde spurt annerledes. «Or what do you think? What is your impression?» Blikket flakker fortsatt: «Well, it is difficult to say when you are in it.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::