Plakat for Volksbühne, med klistrelappene "Tschüss Chris!" ("Hade Chris!"). Foto: Susanne Øglænd

Vilkårlige Volksbühne  

(Berlin): Det tyske adjektivet beliebig står for tilfeldig, vilkårlig, etter behag eller hvilken som helst. 

I.

Sensitivt tema. Den svære teaterbygningen ved Rosa-Luxemburg Platz ligger der som en stranda hval. Rundt om i byen ser jeg saboterte Volksbühne-plakter med klistremerker som sier «Tschüss, Chris»(«Goodbye, Chris»). Helt siden det ble klart at kurator Chris Dercon kom til å overta jobben som teatersjef etter Frank Castorf sommeren 2017 har det vært heftige kamper og mye polarisering rundt ledelsesskiftet. Nå, et halvt år senere er det for det meste en oppgitt stillhet som preger debatten rundt Volksbühne. Sensitivt tema.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent
Finnes i utgave::