«Oresteia» i Jon Fosses versjon. Regi: Eirik Stubø. Det Norske Teatret 2023. Foto: Erik Berg

Et lykketreff for europeisk teater

Jon Fosse var et lykketreff for det europeiske teatret, sier regissør Thomas Ostermeier, og får følge at Luk Perceval, som mener Nobelprisen til Jon Fosse er en anerkjennelse av den sterke europeiske teatertradisjonen. Teatersjef Erik Ulfsby er på sin side oppbragt over fraværet av norske avisanmeldelser av «Oresteia» i Jon Fosses versjon.

Norsk Shakespearetidsskrift har henvendt seg til et knippe personer med et sterk forhold til dramatikken til Fosse, regissørene Thomas Ostermeier og Luk Perceval, forfatter (og medarbeider i tidsskriftet) Thomas Oberender, og teater- og festivalsjef Erik Ulfsby på Det Norske Teatret.

Etter flere henvendelser om Jon Fosses dramatikk og Nobelprisen, både fra utenlandsk, men også norsk presse, kommer det et hjertesukk fra Ulfsby, som får være først ut:

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent