Laila Good (Martha) og Trond Espen Seim (Georg). Foran, med ryggen til: Maria Ómarsdóttir Austgulen (Honey) og John Emil Jørgensrud (Nick), I HVem er redd for Virgina Woolf, regi: Hanne Tømta. Nationaltheatret 2024. Foto: Erika Hebbert

Saftiga köttben

Nationaltheatrets uppsättning förmår inte ta Edvard Albee längre än en godbit för bra skådespelare. Samtidsrelevans? Nej, men bitvis underhållande skådespeleri med en riktigt fin text. Översättarens avgörande betydelse är dock glömd genom att man inte sätter ut namnet.

Varför sätter man upp Edvard Albees mest kända stycke på Nationaltheatret i Oslo just nu? är den stora frågan. Man marknadsför det till och med som

hvem er redd for virginia woolf

Av Edvard Albee

Översättning: ? 

Regi: Hanne Tømta

Scenografi och Kostymdesign: Nora Furuholmen

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent