«Korona-monologene» med tekst av Jørgen Strickert, Teater Innlandet 2020.

Digitalt nærvær

Mens de store institusjonene har brukt restriksjonene vi er pålagt under pandemien til å sette samfunnsoppdraget sitt på vent, har restriksjonene fått flere mindre teatre til å tenke kreativt, skriver Tormod Carlsen. Han har sett tre digitale produksjoner: «EBOB» (Haugesund Teater), «Vildanden – koronaversjonen» (Teater Ibsen) og «Korona-monologene» (Teater Innlandet): De imponerer ikke som helstøpte, men de er kraftige påminnelse om at teateret vinner på å være nærværende i samtiden.

Det har vært rettet kritikk mot teatrene de siste ukene, både fra de som etterlyser at teateret er mer aktive i å utvikle formater tilpasset forsamlingsrestriksjonene, og de som har sett seg lei på alt som nå gjøres digitalt. I et velfundert innlegg her i tidsskriftet (http://shakespearetidsskrift.no/2020/04/produksjon-enhver-pris) stiller Mariken Lauvstad betimelige spørsmål omkring scenekunstneres overivrige trang til å spy ut ting på nett i disse tider.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent