Nattverden i Tronn Hansens strek, med lokale størrelser i Kristiansand.

Et lite korrektiv

Tronn Hansen svarer Tone Avenstroups innlegg «Om Traaviks hyperteater og kulturell blomstring i Kristiansand» (04.08.23).

Norsk Shakespearetidsskrift har publisert et leserinnlegg av Tone Avenstroup som inneholder noen grove faktafeil. Dette synes jeg bør korrigeres.

Relaterte saker

Tone Avenstroup: om Traaviks hyperteater og kulturell blomstring i Kristiansand

https://shakespearetidsskrift.no/2023/08/om-traaviks-hyperteater-og-kult...

 

Undertegnede er nevnt som ansvarlig for et prosjekt kalt «Showroom Kristiansand», og det brukes en konspi-blogg som heter Argument Agder som en del av kildematerialet. Dette vitner om en ekstremt ukritisk omgang med såkalte «alternative medier» eller da på godt norsk, falske nyheter, for Avenstroups del. Sett i lys av denne kildebruken er det vanskelig å ta stilling til resten av innholdet som annet en svært spekulativt og skrevet med intensjon om å sverte noen av de som trekkes frem, inkludert undertegnede. 

Prosjektet mitt heter Contrapasso, og er omtalt ved flere anledninger i seriøse, redaktørstyrte medier som svarer til presseorganisasjoner, herunder Fædrelandsvennen, KRS Avis, m.fl. Betegnelsen «Showroom Kristiansand» kommer fra en del av performancen der et bilde ble montert i Kristiansand bystyre, og det ble laget et skriv for å villede rundt dette. Showroom Kristiansand eksisterer ikke, det er ikke navnet på kunststuntet, og denne misforståelsen skyldes at en totalt useriøs blogg ved navn Argument Agder, som poserer som et «alternativt medie» har omtalt meg og mitt prosjekt feilaktig ved flere anledninger. Da ikke Argument Agder er et ekte medie, og ikke svarer til en presseorganisasjon, har det vært umulig å klage dette inn noe sted. Dette er en stor belastning for undertegnede og andre som henges ut på den aktuelle bloggen.

At Avenstroup bruker denne bloggen som kilde er nå en ting, men at Norsk Shakespearetidsskrift er så ukritiske at de ikke sjekker kildene i det hele tatt, er direkte rystende. Å publisere leserinnlegg som likner det reneste forsøk på karakterdrap, og trekke inn uskyldige mennesker, og sitere falske nyheter, er en trussel mot demokrati og samfunn. Undertegnede har i en årrekke vært en motstemme mot nettopp falske nyheter, i kjølvannet av valgpåvirkningen til Sørlandsnyhetene i 2019. At et tilsynelatende ellers oppegående menneske som Ann Sicht Avenstroup velger å trekke folk ned i søla, og bruker falske nyhetskilder for å gjøre det, bør ikke resultere i spalteplass hos en seriøs aktør som Norsk Shakespearetidsskrift.

Tronn Hansen, Samfunnsdebattant

Redkajonell bemerkning til Tronn Hansens innlegg: 

Argument Agder er et nettmagasin for Sørlandet. Bern Utne er ansvarlig redaktør, og styret består av Per M. Mathisen (styreleder), Øyvind Andresen (nestleder), Terje Dragseth (styremedlem) og Torkjel Farstad styremedlem). argumentagder.no  følger redaktørplakaten og har alltid signerte bidrag. Magasinet jobber etter Vær varsom-plakaten og andre presseetiske prinsipper. Når det er nødvendig, opprettholder magasinet strengt kildevern. 

Kilde: argumentagder.no