Julie Sofie Reite, Rune Storsæther Løding, Roger Opdal Paulsen, Sindre Bergfall og Stein Elvestad i «Titus Andronicus», regi: Birgitte Strid og Terje Skongseng Naudeer. Nordland teater 2023. Foto: Marius Fiskum

Ambisiøst, men uforløst

(Mo-i-Rana): Nordland Teater er det første teateret i norgeshistorien som setter opp Shakespeares tragedie «Titus Andronicus». Forsøket er både etterlengtet og ambisiøst, men ønsket om å understreke stykkets aktualitet ender opp med å undergrave tekstens iboende sprengkraft.

Titus Andronicus ble skrevet av Shakespeare en gang mellom 1588-93, og har gjennom sin lange

titus andronicus

Av William Shakespeare

Oversettelse: Ragnar Olsen

Bearbeidet av: Birgitte Strid

Regi: Birgitte Strid og Terje Skonseng Naudeer

Scenografi og kostymedesign: Nora Furuholmen

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent