Situasjonen fortsatt uavklart for Oslo Nye Teater

Framtiden for Oslo Nye blir avgjort allerede før sommeren

Onsdag 19. juni skal Oslo bystyre behandle revidert budsjettforslag. Da kommer saken om at teatret skal få de 30 millionene for å redde det snart 100

Relaterte saker

Intervju med Jan Erik Knarbakk, høyre-meldem og tidligere styreleder på Oslo Nye, 11.06.2024:

https://shakespearetidsskrift.no/2024/06/tidligere-styreleder-om-byradens-kutt-forslag-oslo-nye-teater-jeg-nekter-tro-bystyret-vil

Demonstrasjon for Oslo Nye teater, intervjuer med kommunepolitikere og teatersjef Runar Hodne, 31.05.2024:

https://shakespearetidsskrift.no/2024/05/med-dette-vil-oslo-nye-teater-slik-vi-kjenner-det-opphore-eksistere

år gamle teatret fra konkurs.

Det er flertall i byrådet for at Oslo Nye skal få disse pengene. Og Byråd for kultur- og næring, Anita Leirvik North har bekreftet at hun ikke vil at teatret skal gå konkurs. 

Samtidig har hun ifølge teatersjef Runar Hodne, varslet at det allerede før sommeren kommer en sak hvor de vil peke ut en retning for driften av Oslo Nye. Teatersjefen sier at teatret fortsatt ikke aner hva byråden kommer med.

– Den langsiktige situasjonen er fortsatt uavklart, sier Hodne.

Den varslede retningen for Oslo Nye kan bli være- eller ikke være for Oslo kommunes eneste institusjonsteater. Høyre-byråden har tidligere varslet at teatret må velge mellom bare å spille dukketeater på Trikkestallen eller halvere budsjettet til 45 millioner. Teatersjef Runar Hodne har sagt at Oslo Nye da eventuelt vil opphøre å eksistere i den form vi kjenner det.

(Publisert 18.06.2024)