Logo for Grønt veikart. Foto: Virke

Det grønne sceneskiftet

Koronapandemien og den påfølgende digitaliseringen har gitt drahjelp til det grønne skiftet, men ifølge flere av aktørene bak Grønt veikart for kunst- og kultursektoren vil ikke digitale forestillinger kunne erstatte fysisk teater med det første.

22. januar i fjor, mens skogene i Australia brant på sjette måned, samlet et bredt utvalg aktører og organisasjoner seg til det som av Kulturplot ble kalt et «klima-kick-off for kunst- og kulturfeltet.» Daværende kulturminister Trine Skei Grande og miljøvernminister Ola Elvestuen var begge tilstede på et tettpakket Kulturhuset da planene for et «Grønt veikart for kunst- og kultursektoren» ble lagt frem. Det hele ble sparket i gang til lyden av Greta Thunbergs tordentale på World Economic Forum i 2020, før Rhiannon Edwards, leder for Virke Kultur og Opplevelser, ønsket velkommen.

Lese mer?
Jeg er abonnent Jeg er ikke abonnent
Logg inn Bli abonnent